Així és. El consistori s’ha desdit del que es va aprovar al plenari de Ciutat Vella per UNANIMITAT de tots els grups. Quasi sembla que l’haguessin aprovat per poder-lo arxivar.

Aquests dies comença la remodelació de la part baixa de les rambles, un moment idoni per plantejar la instal·lació del monument, ja que, preu per preu, no costaria ni un euro de més a les arques del consistori. El seu valor és similar al dels arbres de nova plantació que aniràn al seu lloc.

Així i tot, el consistori ni s’ha plantejat afegir la instal·lació de la vespasiana. No els interessa. La formació política més chachiprogre, sembla que te alguns elements «casposos» integrant-la als que, plantar un urinari en un lloc emblematic, els sembla massa trencador. La burgesia classista, ara disfresada de progresisme modern, continua amagant el Raval, com en la época de les Carolines i el «Barrio Chino».Tema del dia. Comença la remodelació de la Rambla

Perdem doncs, si no rectifiquem a temps, la oportunitat de fer, d’aquesta remodelació de la rambla, un pas emblemàtic en la memòria històrica i en la visió de futur de la ciutat. Una ciutat que hauria de veure’s, als ulls del món, com un paradigma d’inclusivitat, d’arrel històrica per la lluita dels drets fonamentals de tothom. Una ciutat oberta i inclusiva que fos pol d’atracció de la diversitat i d’un turisme més concret, més temàtic i millor. Visitants que busquin en nosaltres més que sol, platja i sangria.

Si volem una ciutat on viure bé, hauriam de començar per fer les coses bé, sense por a ser nosaltres… per que aixó ens fa auténtiques, úniques i memorables. Com les Carolines.