Imatge promocional
Imatge promocional

El monument memorial del seguici de Les Carolines és el projecte d’instal·lació d’una rèplica no operativa de la vespasiana malmesa el 1933, al lloc aproximat on va ser originalment.

Baixa’t des d’aquí el DOSSIER DEL PROJECTE MEMORIAL CAROLINES.

Situació de la vespasiana original
Situació de la vespasiana original

Aquesta rèplica ha de servir com a lloc de finalització de la rua anual que es realitzarà en honor al seguici de Les Carolines, relatat al llibre «Diario de un Ladrón» de Jean Genet, i seguint el recorregut original d’aquell, partint del Centre de recursos LGTBI de Barcelona, al carrer Comte Borrell núm. 22, en el lloc on fora originalment el camp de les Carolines, sortint al Paral·lel fins al Molino, enfilant des d’allà el carrer Sant Pau i, un cop sortides a la Rambles, baixant per elles fins a la plaça del Portal de la Pau on serà el monument. Aquesta manifestació que pretén fer visibles les dissidències de gènere, te prevista la seva cita anual el diumenge més proper al 17 de maig, diada internacional contra la lgtbifòbia, jornada en la qual se celebra la despatologització de l’homosexualitat per part de l’OMS des del 1990.

L’objectiu, en definitiva, és el de fer-li una ofrena de flors a l’urinari, tal com es diu que van fer Les Carolines en el seu temps, per tal de visibilitzar i mostrar al món que a Barcelona lluitem pel reconeixement de les dissidències sexuals i de gènere des de fa quasi bé un segle.

Aspecte constructiu i situació dins del nou pla de urbanistic de Les Rambles
Aspecte constructiu i situació dins del nou pla urbanístic de Les Rambles